Make-over | Van kinderkamer naar stoere tienerkamer

Jeeej het heeft even geduurd maar eindelijk kan ik jullie de nieuwe slaapkamer van mijn jongens laten zien! Van kinderkamer naar stoere tienerkamer inclusief een zelfgemaakte roomdivider! Het is zo tof geworden (al zeg ik het zelf. 🙂 ) Benieuwd wat jullie ervan vinden!

tienerkamer

Ideeën voor de zolderkamer

Tyrone en Tevin delen een kamer op de zolderverdieping. Op zich best een ruime kamer, maar door het schuine dak ook wel lastig om in te richten. (Bekijk hier mijn eerdere blogpost: Tips en inspiratie voor de zolderkamer) Toen we zo’n 4,5 jaar geleden in dit huis kwamen wonen zijn we qua kleur in de jongenskamer heel erg met blauw aan de slag gegaan. Leuk voor toen ze iets kleiner waren maar kleine jongens worden groot, het werd dus de hoogste tijd voor een echte tienerkamer!

Voor de make-over

Ik vroeg de jongens hoe ze wilden dat hun ‘nieuwe’ kamer eruit zou komen te zien en ze waren het over twee dingen eens: Er moest een game en chill hoekje komen en ze wilden wat meer een ‘eigen’ plekje in de kamer hebben. Ik heb nog geprobeerd om ze over te halen op Pinterest een moodboard te maken met kleuren en stijlen die ze mooi vinden zodat ik hiermee aan de slag kon gaan, maar dit was totaal geen succes. Het duurde ze veel te lang en ze gingen veel liever gamen haha. Ik ben dus zelf maar opzoek gegaan naar twee stoere kleuren voor op de muur, wat ik overigens helemaal niet erg vond hoor! 😉

Een stoer kleurtje voor op de muur

In mijn zoektocht naar een donkere stoere kleur voor op de muur stuitte ik op verfwinkel.nl . Een online webshop waar je keuze hebt uit ongelooflijk veel soorten, kleuren en merken verf, super handig dus. Als styliste hou ik de (verf)kleurtrends nauwlettend in de gaten. Zo maakte Sigma vorige maand hun trendkleur van 2018 bekend: S 7010-R70B van Histor

Een donkergrijze kleur met een ondertoon van het diepste Indigo. Een kleur die rust geeft in je interieur. 

Dit leek mij de perfecte kleur voor op de muur in een tienerkamer. (het leuke.. deze nieuwe trendkleur is tegen korting beschikbaar bij Verfwinkel.nl) Voor wat meer contrast koos ik om de grijs/blauwe kleur te combineren met lichtgrijs.

Een eigen plekje door middel van een DIY roomdivider

De jongens hadden beiden aangegeven dat ze heel graag wat meer een idee van ‘eigen’ kamer zouden willen hebben, ik wilde hier heel graag iets mee doen en ben gaan brainstormen over hoe ik dit zou kunnen uitvoeren! Het heeft even geduurd maar ineens had ik een briljant idee. Door twee bureaus  haaks tegen elkaar in het midden van de kamer te schuiven en hiertussen een scheidingswandje te bevestigen creëer je op een speelse wijze een handige roomdivider! (ik zal de stappen hiervan binnenkort verder uitleggen in een DIY blogpost)  De bedden staan aan weerskanten van het bureau en hierdoor hebben de jongens nu beiden hun eigen hoekje. Is het niet super tof geworden?

Met de kortingscode: SIEFSHOMEKORTING ontvang je 10% korting op je aankoop bij Verfwinkel.nl (code is geldig tot eind maart 2018)

Het game-hoekje is nog ‘in progress’ Ik ben namelijk nog opzoek naar een stoere lockerkast zodat de te brede garderobekast die het game-hoekje nu blokkeert weg kan en er ruimte vrijkomt zodat de jongens lekker kunnen chillen! 

Mijn boys zijn super blij met hun ‘nieuwe’ tienerkamer. Heel benieuwd wat jullie van deze make-over vinden!

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m verfwinkel.nl

14 Comments
  1. super mooii!!! Bedankt voor de inspriatie. Geweldig ook wat je met die klerenhangers heb gedaan LOVE IT!!! Hoe heb je die DIY roomdivider gemaakt? Of waar kan ik die tafels/bureau halen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me