Tips en inspiratie voor de zolderkamer

Bron: Pinterest / @stro.70

Een zolder inrichten kan een hele uitdaging zijn. Schuine wanden in een kamer zijn knus, maar kunnen ook best lastig zijn. Met onderstaande tips en inspiratie voor een slaapkamer op zolder kun je direct aan de slag!

Kleurgebruik

Doordat een zolderkamer meestal één of meer schuine wanden heeft oogt een zolderkamer vaak kleiner dan ze daadwerkelijk is. Daarom is het belangrijk om na te denken over het kleurenpalet dat je gaat gebruiken. Schuine muren lijken sneller op je af te komen waardoor het heel belangrijk is om met lichte kleurtinten zoals wit, beige, of pastelkleuren te werken. De lichte kleuren zullen ervoor zorgen dat de zolder groter lijkt. 

Bron: Pinterest

Geen ruimte verspillen

De schuine wanden zorgen ervoor  dat je weinig plek hebt voor meubels. Het is daarom belangrijk dat je geen ruimte te verspilt! 

Als je een bed of een bureau plaatst in de kamer, is het ruimtelijk gezien vaak handiger om deze onder het schuine gedeelte te plaatsen. Hiermee verspil je de minste ruimte. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de hoogte van het plafond en de steilheid van de muren.

Bron: Pinterest

Kasten onder de schuine wand

Ook de kast- en opbergruimte kan een probleem zijn in een zolderkamer. Een grote linnenkast kan je bijvoorbeeld vaak niet tegen de muur kwijt. Daarom is het heel handig de schuine wand te gebruiken voor een inbouwkast. Op deze manier kun je alle onhandige hoekjes verbergen en gebruiken en creëer je genoeg opbergruimte. In plaats van een linnenkast zou je ook een kledingrek of lage kast kunnen gebruiken.

Bron: Pinterest

Voldoende lichtinval

Voldoende licht is een belangrijk voor een zolderkamer. Maak gebruik van verlichting op diverse hoogtes, dit zal de kamer optisch groter laten lijken. Zorg er ook voor dat je zolder voorzien is van ramen zodat er voldoende ‘natuurlijk’ licht naar binnen kan komen. Door gebruik te maken van een Plissegordijn speciaal voor het Velux dakraam kan de lichtinval heel gemakkelijk geregeld worden. Overdag voldoende licht en ’s avonds voldoende verduisterd.

Tip: Heb je een klein raam op zolder, kijk dan eventueel naar de mogelijkheden voor een dakkapel. 

 

Bron: Velux
Bron: Pinterest

Heb je iets aan deze tips gehad? Of heb je nog aanvullende tips? Laat het me gerust weten in een reactie hieronder of via de mail: info@siefshome.nl

*Tips nodig voor het inrichten van een kleine woonkamer? Kijk dan hier!

Fijne week.

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m. VELUX

 

 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me