Tips & tricks voor een sfeervolle slaapkamer

Bron: Gravity home blog

De slaapkamer is de ultieme plek om na een drukke dag tot rust te kunnen komen. Een fijne slaapkamer is daarom erg belangrijk. Met onderstaande tips en inspiratie voor de slaapkamer kun je direct aan de slag!

Kleurgebruik in de slaapkamer

Kleurgebruik is erg belangrijk in de slaapkamer. Kies voor niet al te uitgesproken kleuren combinaties zodat je het geheel rustig houdt. Je wil natuurlijk wel écht tot rust kunnen komen. Hoe ga je te werk? Kies voordat je de slaapkamer gaat inrichten drie a vier basis kleuren uit en eventueel een accentkleur. Deze kleuren zullen de basis gaan vormen van het kleurenpalet van de kamer. Kies vervolgens de gordijnen, het beddengoed, behang/verf, kussentjes etc. uit met het oog op het kleurenpalet. Je zult zien dat de kamer hierdoor balans krijgt en rust zal uitstralen. 

Bron: Frenchyfancy.com

Een goed matras

Wie lekker wil slapen heeft natuurlijk een goed matras nodig. Het matras is de basis van je nachtrust en gaat jaren mee. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een matras die goed bij je past. Matrassen kunnen verschillen in hardheid, dikte en materiaal. Kies bijvoorbeeld eens voor een pocketvering matras. Deze populaire matrassen staan bekend om hun positieve eigenschappen en goede ondersteuning. Voor mensen met rugklachten wordt een pocketvering matras vrijwel altijd aangeraden vanwege zijn uitstekende ondersteuning.

Bron: My Scandinavian Home

Opgeruimd slaapt lekker

De inrichting van de slaapkamer is belangrijk als het gaat om het krijgen van rust. Iemand met een enorm volle slaapkamer  zal minder snel rustig worden dan iemand waarbij de kamer opgeruimd is. Zet je slaapkamer daarom niet te vol met spullen. Kies voor multifunctionele meubels zoals bijvoorbeeld een bed met opberglades eronder. Hier kan je dan de ongewenste rommeltjes in kwijt. Opgeruimd slaapt lekker!

Bron: Onbekend

Het af-stylen

Een kamer met alleen een bed, kledingkast en een bureau kan best wat kil en saai overkomen. Daarom is het leuk om aan de slag te gaan met wat toffe decoraties… laat het af-stylen beginnen! Hang eens een plank aan de muur waar je leuke decoraties op plaatst. Leg een mooi vloerkleed op de grond en kies voor toffe wanddecoraties zoals bijvoorbeeld een canvasdoek of poster(s). Ook planten zijn echte sfeermakers. Planten in de slaapkamer? Ja je leest het goed. Wist je dat sommige planten niet alleen zorgen voor sfeer en zuurstof, maar ook de lucht zuiveren? Dat betekent een schonere én frissere lucht in huis. Kies tot slot voor mooie (sfeer)verlichting en je slaapkamer is af!

Tip: Let er bij het afstylen op dat je binnen het gekozen kleurenpalet blijft. 😉

Bron: My Attic

Droomidee + kortingscode

Zijn jullie al bekend met de webshop Droomidee? Bij Droomidee kun je terecht voor kwaliteits matrassen, lattenbodems en bedtextiel tegen een zeer scherp tarief! Met de code: SIEFSHOME ontvang je tot en met 31 maart 2018, 5% korting! Neem eens een kijkje op de website

Perfecte-Droomidee-Matras

Heb je iets aan deze tips gehad? Of heb je nog aanvullende tips? Laat het me gerust weten in een reactie hieronder of via de mail: info@siefshome.nl

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Droomidee.nl

9 Comments
  1. Working Auto Liker, Status Liker, Increase Likes, Autolike International, autolike, Auto Liker, auto like, autoliker, Photo Auto Liker, ZFN Liker, Autolike, Photo Liker, Autoliker, auto liker, Auto Like, Autoliker, Status Auto Liker

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me