Knutselen met het PaperCloud kerst magazine (deel 2)

Het is alweer even geleden dat ik jullie kennis liet maken met het PaperCloud kerst magazine. >> Bekijk hier deel 1 van deze blog.  PaperCloud Christmas is hét magazine dat je wilt hebben wanneer je je kerstdecoraties tot in de puntjes zelf wilt verzorgen. Het magazine zit vol leuke DIY’s,  zoals papieren bouwsels, vouwsels, puzzels, kleurplaten en –kaarten, pakpapier en menukaarten. Alles op speciaal papier en prachtig vormgegeven. En met als klap op de vuurpijl een 3D DIY rendierhoofd. Samen met mijn super creatieve moeder ben ik hiermee aan de slag gegaan. 

Zelf kerstdecoraties maken

Het viel me op dat de DIY’s in moeilijkheidsgraad erg uiteen liepen. Zo ging ik aan de slag met de sterrenhemel, en vouwde de kleine sterren zoals het in het magazine beschreven stond. Ook de wat grotere sterren vouwde ik keurig via de beschrijving maar liep toch op een gegeven moment met de vouwtechniek vast. Na heel wat geklungel is het gelukkig uiteindelijk toch nog gelukt. De leuke kado-doosjes waren daarentegen een stuk eenvoudiger om te maken. Ik heb ze uitgeknipt, gevouwen en vast gelijmd – nu nog een klein kado-tje erin en ze zijn klaar om onder de kerstboom gelegd te worden. Ook de sneeuwvlok was heel leuk en niet al te moeilijk om te maken.

Mijn moeder is aan de slag gegaan met het super toffe 3D rendierhoofd. Met precisie en een hoop geduld is het gelukt om Rudolph in elkaar te knutselen. Is het geen plaatje?

We gaan de komende weken nog aan de slag met de menukaarten, het inpakpapier en de kadolabels. Ik vond het heel leuk om door middel van het PaperCloud magazine, een aantal kerstdecoraties zelf te kunnen maken. Het rendierhoofd is bij ons thuis uitgeroepen tot favoriet – bedankt voor het maken (o)ma! 🙂 Wat is jouw favoriete kerst DIY?

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Denksport

 

Misschien vind je deze posts ook interessant:

2 Comments
  1. Geweldig een knutselblad. Ik weet uit ervaring dat dit goed te gebruiken is bij verpleeghuizen kleinschalige afdelingen scholen en dagbesteding omdat ze altijd zoeken om iets te knutselen en nooot ideeen genoeg hebben . Dementerende mensen zouden dot leuk vinden.
    Gat in de markt!!!
    Gr. Carin

  2. Hi Carin, Bedankt voor je leuke reactie! Er zouden meer van dit soort bladen uitgebracht moeten worden he?! Niet alleen een kerst editie! 😉 Groetjes Sifra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me