Inspiratie | Veranderingen in de woonkamer met nieuw behang

Regelmatig krijg ik de vraag waar het behang uit onze woonkamer vandaan komt. Natuurlijk wil ik dit graag met jullie delen. De hoogste tijd voor een blogpost met alle info.. Lees je mee?

Veranderingen in de woonkamer

Aan het begin van dit jaar ben ik begonnen aan een hele reeks veranderingen in huis. Het begon met het witten van een muurtje in de woonkamer, waar ik een mooie IXXI ophing >> Je leest deze blogpost hier. Al gauw had ik de smaak zo goed te pakken dat niets in huis meer veilig was. Naast de veranderingen in de woonkamer ging ik aan de slag in ons toilet, de hal, mijn slaapkamer en maakte ik van de zolderkamer een echte tienerkamer. Oftewel bijna ons hele huis moest eraan geloven. 😉

Een nieuwe look

Eèn van de veranderingen die onze woonkamer een hele nieuwe look gaf was het toffe behang van het merk HookedOnWalls. Ik koos voor een print uit de Delicate Chic collectie, genaamd de Etched Drops. Een prachtig kwaliteits vliesbehang in een grijstint met een tof druppelvormig patroon.

Zoals jullie weten hou ik van het creëren van balans. Om balans in je interieur te krijgen dien je bepaalde materialen en kleuren uit een vooraf gekozen kleurenpalet op diverse plekken in een ruimte te laten terugkomen. Natuurlijk ben ik ook deze keer weer op deze manier te werk gegaan.

Het kleurenpalet dat ik in mijn woonkamer gebruik bestaat uit de tinten: grijs, groen, wit & okergeel wat ik met zwarte, gouden en natuurlijke accenten combineer.

Met het oog op deze kleurencombinatie ben ik opzoek gegaan naar het perfecte behang voor in de woonkamer!

Het behang van HookedOnWalls

Het was nog wel even een zoektocht om dat perfecte behangetje te vinden. De keuze aan behang is namelijk zo ongelooflijk groot dat het kiezen van het juiste patroontje, kleur of textuur niet zo gemakkelijk was.

Ik kwam tijdens mijn zoektocht in contact met HookedOnWalls, een designer behangmerk met een ruime uitgesproken eigen stijl. Het behang van dit merk sprak me erg aan en na wat rondgeneusd te hebben op de site had ik een een aantal favorieten verzameld. Eén nadeel, ik vind keuzes maken vanaf een beeldscherm, zonder het behang daadwerkelijk gezien of even in je handen gehad te hebben maar lastig. Om niet voor een verassing te hoeven staan besloot ik een top 5 aan favorieten te maken en vroeg hier de stalen van op. Binnen een paar dagen lagen ze op de deurmat en kon ik op mijn gemak een keuze maken… jeej!

Het eindresultaat

Het voordeel van vliesbehang is dat je de muur kunt voor strijken met behanglijm en het behang zo heel gemakkelijk tegen de muur aan kunt plakken, super fijn! Als je kiest voor behang met een patroon dan moet je er natuurlijk ook op letten dat de banen mooi op elkaar aansluiten. Een precisie werkje met een ontzettend mooi eindresultaat. (al zeg ik het zelf) Ik stylde de muur af met een ronde spiegel, wat groen en een DIY chillbankje.

Ik hoop dat ik in deze blog jullie vragen over het behang heb kunnen beantwoorden. Mocht je onverhoopt toch nog een vraagje hebben, stel deze dan gerust!

Liefs Sifra

Deze blogpost is tot stand gekomen i.s.m HookedOnWalls

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me