Colorblocking | Eén van de woontrends voor 2018

Bron: Pinterest

Vandaag op het blog alles over Colorblocking – Eén van de interieurtrends voor 2018. Ben jij niet bang voor een beetje (veel) kleur en benieuwd hoe je deze gewaagde trend kunt toepassen in je interieur? Lees dan snel verder! 

Colorblocking

Overgewaaid vanaf de catwalk naar de interieurwereld. Een veilig interieur is dit seizoen verleden tijd; knallen met felle kleuren is helemaal hot. Het draait bij colorblocking om het combineren van opvallende kleuren om zo een gewaagd contrast te creëren. Deze trend vraagt om lef – durf jij?

Bron: Remodelista
Bron: Pinterest

Ga voor contrasterende kleuren

Ga bij colorblocking het liefst voor meerdere kleuren. Kies bijvoorbeeld voor blauw tinten gecombineerd met geel of roze. Of voor een iets minder gewaagde variant waarbij ton sur ton – een palet met verschillende tinten in dezelfde kleur, met elkaar worden gecombineerd. Kies je voor wat meer rust? Ga dan voor twee kleuren. Maar vergeet niet – hoe meer contrast, hoe beter. Je kunt er ook voor kiezen om de basis juist wit te houden, zodat de kleuren die je toevoegt er nog meer uitspringen.

Interieurtrend 2018
Bron: Pinterest
Woontrends 2018 colorblocking
Bron: Vtwonen

Tip: Voor een maximaal color block-effect combineer je een felgekleurde muur met strakke, minimalistische meubels.

Vind jij dit iets te veel van het goede, maar houd je wel van vrolijkheid? Begin dan voorzichtig met kleine color-blocks: Ga bijvoorbeeld voor felgekleurde kussens op de bank, eetkamerstoelen in verschillende kleuren of een bontgekleurd vloerkleed op de grond.

Bron: FonQ

Tip: Twijfel je of zo’n kleurvlak wel mooi gaat staan in huis? Verf dan eens een grote plaat in een kek kleurtje (of kleurtjes) en plaats deze tegen de muur. Een fijne oplossing om erachter te komen of je de trend colorblocking ziet zitten. 

Interieurtrends 2018 - kleuren
Bron: Pinterest

Ik hou het voorlopig in mijn huis bij wat kleinere color-blocks; Zo heb ik groene en okergele kussens op de grijze bank gelegd en maak ik gebruik van diverse kleine accessoires zoals kaarsen, vaasjes en potjes in het okergeel – hiermee creëer ik op een subtiele manier toch een mooi contrast. Voeg jij ook kleur toe aan je interieur? 

Bron: Siefshome

Volgende week ligt ik de trend: Geometrische vormen en prints wat meer voor je uit. Fijne week!

Liefs Sifra

*Kijk voor meer woontrends hier!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me