Collectie spring 2018 | StoryTiles

Ik heb iets leuks voor jullie.. kennen jullie StoryTiles al? StoryTiles maakt kunst op tegels, hout en kaarten. De Collectie Spring 2018 wordt vandaag gepresenteerd en ik ben één van de geluksvogels die een tegeltje uit deze nieuwe collectie heeft mogen ontvangen. Omdat ik het een onwijs leuke collectie vind wil ik jullie iets meer vertellen over deze ambachtelijk gebakken Hollandse tegeltjes die in een nieuw, fris én vooral humoristisch jasje zijn gestoken. Lees je mee? 🙂

Tegeltjes van nu

StoryTiles is bedacht door Judith Beek en Marga van Oers. Marga is een beeldend kunstenaar uit Amsterdam. De tegeltjes van keramiek zijn gebaseerd op de klassieke Oud Hollandse Delftse tegeltjes uit de 16e eeuw. Elk ontwerp wordt met de hand gemaakt en in traditionele ovens op een hoge temperatuur af gebakken. Op de tegeltjes van nu vindt je kleine miniatuurverhaaltjes met een grappige twist, waarin klassieke concepten contrasteren met modern elementen. De tegels worden geleverd met een ophangsysteem en zijn beschikbaar in 3 verschillende maten, waarvan het medium formaat gelijk is aan de originele Oud Hollandse tegel.

Collectie Spring 2018

Naast de StoryTiles-series van onder andere ‘van Gogh’ en ‘het Rijksmuseum’ is StoyTiles voor de Collectie Spring 2018 een samenwerking aangegaan met het Natural History Museum in Londen. Samen hebben ze een prachtige collectie weten neer te zetten gebaseerd op de onderwaterwereld. De tegeltjes uit de nieuwe collectie zijn geïnspireerd door de aparte vormen, en kleurrijke vinnen van eeuwenoude onderwater dieren. Zijn ze niet ontzettend leuk?

Catch of the day | TilesGo with the flow | Tiles

Ontdek de unieke exemplaren van de diepste oceanen met StoryTiles.

Ben je nieuwsgierig geworden naar StoryTiles of wil jij ook zo’n leuk tegeltje in huis? Neem dan even een kijkje op de website! Welk tegeltje is jouw favoriet?

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m StoryTiles

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me