Histor kleur van het jaar 2018 | Climax

Elk jaar komen de bekende verf merken met een aantal nieuwe trendkleuren. Zo kwam Flexa in September al met de kleur HeartWood op de proppen en afgelopen dinsdag 16 januari was het de beurt aan Histor om de kleur van het jaar 2018 bekend te maken. Ik vind het als interieur lover en styliste altijd leuk om op de hoogte te zijn van de laatste trends en was erg benieuwd waar Flexa mee zou komen. Het is **tromgeroffel** de kleur Climax geworden: Een diepgrijze, blauw – achtige tint met een warme ondertoon. 

Climax is als hoofdkleur gekozen door een team internationale kleurspecialisten en past perfect binnen de vier kleurtrends die Histor voor 2018 heeft ontwikkeld: Stilte, Droom, Essentie en Lef.  Climax is een kleur die een klassieke en tijdloze uitstraling heeft en zich aanpast aan haar omgeving en in verschillende settings andere kanten van zichzelf laat zien. 

Kleurtrends: Stilte, Droom, Essentie en Lef

Histor heeft 4 thema’s gecreëerd waar de kleur Climax perfect in past. Hierdoor is goed te zien dat de diepgrijze – blauwe tint met heel veel anderen kleuren te combineren is:

Het thema Stilte speelt in op de groeiende behoefte om ons regelmatig terug te trekken. Weg van de dagelijkse drukte, de chaos en de overprikkeling door (social) media. Het palet bij dit thema is bescheiden en zacht. Een mix van lichte natuurtinten en warme aardekleuren. De Kleur van het Jaar Climax geeft het palet kracht en balans.

Kleurenpalet: Stilte

In de trend Droom staat de zoektocht naar het positieve centraal. De dromer creëert een wereld die positief, mooi en kleurrijk is. Dit resulteert in een persoonlijk, kleurrijk en vrolijk palet dat creativiteit oproept. Uitgesproken meubels in combinatie met intense tinten, patronen en speciale afwerkingen geven dit thema eigenheid en kracht. De Kleur van het Jaar Climax voegt hier stevigheid aan toe.

Kleurenpalet Droom:


Bij de kleurtrend Essentie vormt de eenvoud “Less is more” de basis. Functionaliteit en een bewuste mix van kleuren en materialen geven een gevoel van minimalistische luxe. Natuurlijke materialen en een palet met naturellen worden aangevuld met het krachtige rood van de kleur Temperament. De kleur Climax zorgt voor het juiste grafische contrast met de lichtere kleuren in deze trend. Interieurs met veel ruimte en soms subtiele verwijzingen naar het verleden passen goed in deze trend.

 Kleurenpalet Essentie:


Op zoek naar zekerheid in onzekere tijden, kenmerkt de trend Lef zich door kracht in kleur en kracht in materiaal. Het is een trend met een ruw randje, maar ook met gevoel voor dramatiek en grootsheid. Dit palet bevat intense en verzadigde tinten die onderling gecombineerd een rijk woonbeeld opleveren met soms een behoorlijke dosis glamour.

Kleurenpalet Lef:

Histor trendkleuren in lak en muurverf

De kleuren die we gebruiken in ons interieur vertellen veel over onszelf en over de tijd waarin we leven. Combineer tinten uit verschillende trends en creëer daarmee een uniek palet. Climax is geschikt als muurverf, maar kan ook gebruikt worden voor het creëren van grafische details, door bijvoorbeeld een deurpost, een meubel of accessoire in lak of krijtverf in de kleur Climax te schilderen. De Histor trendkleuren van 2018 zijn onder andere verkrijgbaar in bouwmarkten en verfspeciaalzaken.

Kleurbedenktijd
Wil je één van de nieuwe Histor trendkleuren uitproberen in jouw interieur? Kies dan voor Histor met Kleurbedenktijd. Kun je niet wennen aan de nieuwe kleur, dan mag je gratis een andere Histor kleur uitkiezen. Kijk op de actiepagina van Histor Kleurbedenktijd voor meer informatie.  

Wat vind jij van deze nieuwe trendkleur(en)? Voor welk kleuren pallet zou jij gaan? Mijn voorkeur gaat uit naar Lef of Essentie. 🙂

Liefs Sifra

Beeldmateriaal: Histor

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me