5 tips om je keuken een nieuwe look te geven

De lente komt eraan en dat zorgt er bij mij altijd voor dat ik in mijn huis van alles wil veranderen, herken je dat? De woonkamer kreeg hier en daar al wat nieuwe hoekjes en jaaa toen was de keuken aan de beurt. Nee het was geen ingewikkelde verbouwing, ik heb mijn keuken namelijk op een easy, peasy, budget friendly way een frisse nieuwe look geven. Benieuwd hoe? In deze blog geef ik jullie 5 tips!

Siefshome

1. Ga voor nieuwe tegels(tickers)

De vorm en de kleur van de tegels in de keuken zijn heel bepalend voor de sfeer en uitstraling van je keuken. Om een nieuwe look te creëren heb ik gekozen voor toffe tegelstickers die bijna niet te onderscheiden zijn van echte tegels. Het is even een werkje om ze te bevestigen maar het eindresultaat mag er wezen. Het geeft je keuken een instant nieuwe look én is ook nog eens budget proof, perfect voor als je niet al te veel geld wilt uitgeven of bijvoorbeeld in een huurhuis woont waar je niet al te veel aan je keuken mag veranderen.

Siefshome

2. Geef je keukenkastjes een andere kleur

De kleur van de keukenkastjes bepaalt een groot deel van de sfeer van de keuken. Het mooiste is natuurlijk dat de keuken perfect in de sfeer en stijl van de rest van het huis past. Je kunt je keukenkastjes heel gemakkelijk een nieuwe look geven door de kastjes in de perfecte kleur te verven of te beplakken met bijvoorbeeld plakfolie die je bijna in elke bouwmarkt wel kunt kopen.

3. Ga voor nieuwe handgrepen

Nieuwe handgrepen mogen natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Vervang de (saaie) handgrepen die nu op je keukenkastjes zitten door er bijvoorbeeld net als ik deze super toffe zwarte handgrepen op te bevestigen. Het bevestigen is echt appeltje eitje en het geeft je keuken nét die nieuwe hippe nieuwe look die je keuken nodig heeft. De keuze in handgrepen is groot. Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Ik koos voor de mat zwarte greepjes. Ik wilde de kleur zwart graag mooi en subtiel in de keuken laten terug komen en dit is met deze handgrepen goed gelukt!

Siefshome

Tip: Geef de (binnen) deuren in huis ook een nieuwe look door er mooie zwarte deurklinken aan te bevestigen!

4. Een nieuw werkblad

Het vervangen van je werkblad geeft je keuken een nieuwe, frisse uitstraling. Is je werkblad niet meer zo mooi of totaal niet in de stijl die je zou willen dan zou je de keuze kunnen maken om hem te vervangen. De keuze voor materialen is enorm. Ga bijvoorbeeld voor een beton, marmer, kunststof of een houten blad. Ieder materiaal heeft voor- en nadelen en daarom is het belangrijk dat je een werkblad kiest dat bij jou past. Liever een wat meer budget vriendelijkere optie? Bekijk of je het werkblad kunt verven of behandel hem met epoxy giet hars, zo ziet je werkblad er weer zo goed als nieuw uit!

Siefshome

5. Speel met accessoires

Accessoires in de keuken? Ja doen! Het geeft je keuken net dat beetje meer sfeer. Hang net als ik een leuke poster op en ga bijvoorbeeld voor een leuk mandje waar je wat toffe accessoires in plaatst. Zet wat plantjes neer en plaats een paar broodplanken in de spotlight! Dit kan je natuurlijk zo vaak als je wilt veranderen, speel ermee en zo ziet je keuken er elke keer toch net iets anders uit.

Siefshome
Siefshome

Ik plaats elke week op mijn Instagram feed een “how to style” video

Benieuwd naar de video die ik maakte over de styling van mijn keuken? Je vind ‘m hier!

Heel veel succes met het opknappen van jullie keuken 🙂

Liefs Sifra

* dit blog is tot stand gekomen i.s.m deurgrepenwinkel.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me