5 Leuke grote kamerplanten voor in je interieur

Ik ben dol op planten in mijn interieur. Het geeft zoveel sfeer en is ook nog eens goed voor de gezondheid. Kamerplanten filteren namelijk de lucht in huis en zorgen ervoor dat dit een fijne schone lucht is om in te ademen.

Het leuke van een grote, hoge kamerplant is dat je direct een mooie eye catcher in huis hebt.

Ben je opzoek naar een leuke grote kamerplant voor in je interieur? Dan heb ik goed nieuws, ik heb namelijk de 5 leukste grote kamerplanten voor je verzameld!

1. de Strelitzia

Foto:Pinterest

De Strelitzia is een mooie grote sterke plant die het goed doet op een lichte plaats in huis. De Strelitzia, ook wel paradijsvogel plant genoemd is één van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten. Deze prachtige planten komen van oorsprong uit Zuid-Afrika. De plant komt aan zijn bijnaam, door de vorm en kleur van de bloemen die ze kunnen afgeven.

2. de Kentia palm

Foto: Siefshome

De Kentia palm geeft de ruimte dat fijne tropische tintje. Deze populaire palm groeit van oorsprong op een eiland ten oosten van Australië. Het fijne is dat deze plant gemakkelijk in onderhoud is. Zet haar op een lichte plek en geef voldoende water en je zult er lang plezier van hebben.

3. de Dracaena

Foto: Pinterest

De Dracaena is een gemakkelijke kamerplant om te verzorgen. De Dracaena kan goed op een plek staan in de (half)schaduw en heeft weinig water nodig. Ze komt van oorsprong uit Afrika. Een fijne plant voor in huis of op kantoor!

4. de Yucca

Foto: Pinterest

De Yucca slaat water op in zijn stam en heeft hierdoor weinig water nodig, Een gemakkelijk te verzorgen plant dus. Je hebt de Yucca in verschillende hoogtes en heeft iets weg van een palm. De Yucca komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika.

5. de Monstera

Foto: Pinterest

Zoals je op deze afbeelding ziet kan de Monstera heel groot worden. De Monstera is een fijne sterke kamerplant. Heeft ongeveer 1 keer in de week een slok water nodig en is tevreden als je hem in de (half)schaduw zet. De Monstera groeit van oorsprong in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. De Monstera, ook wel gatenplant genoemd staat onwijs leuk in je interieur!

Foto: Siefshome

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren met mijn favorieten. Welke grote kamerplant is jouw favoriet?

Liefs Sifra

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met JNGL.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Subscribe & Follow me