Tips en inspiratie voor een gezellige eetkamer

Eethoek met fotobehang en een gele stoel | Dining area with photo wallpaper and yellow chair | vtwonen 08-2017 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk
Bron: Vtwonen

Het is halverwege September, het wordt al steeds vroeger donker en de eerste blaadjes vallen alweer van de bomen. We kunnen er niet meer omheen, de herfst heeft zijn intrede gedaan. Tijd om onze eetkamer/-hoek weer extra gezellig te maken en de kaarsen en warme plaids weer tevoorschijn te toveren! 

De eetkamer is meer dan een tafel en wat stoelen. Het is een plaats die uitnodigt om aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd met de hele familie en vrienden. Maar hoe creëer je zo’n gezellige sfeer? In dit blog geef ik je tips en inspiratie!

Bron: Vtwonen

Wees niet bang voor kleur

Door gebruik te maken van kleur kan je sfeer creëren. Op bovenstaand beeld zie je bijvoorbeeld dat er gebruik gemaakt is van verschillende kleuren Eames Vitra stoelen. Met de grijzige teint op de muur en het kleurrijke vloerkleed is dit een prachtig geheel. Het oogt licht en tegelijkertijd ook heel gezellig!

Trend: Mix & Match met je eetkamerstoelen

Bron: Vtwonen

Comfortabele meubels

Let bij het aanschaffen van de meubels niet alleen op het uiterlijk maar ook het comfort. Niets is zo vervelend om op een stoel te moeten zitten die totaal niet lekker zit. Tip: Een eetbank is o zo handig en ook nog eens ruimtebesparend! Style het af met wat leuke kussens en het zal bijdragen aan de gezelligheidsfactor van je eetkamer! 🙂

Bron: Flinders

Kies de juiste eettafel

Rond, ovaal, vierkant, rechthoekig. Eettafels je hebt ze in alle soorten en maten. Maar welke kies je nu. Kijk vooral goed naar de ruimte en de functionaliteit. Heb je een grote ruimte en een groot gezin dan is een mooie grote langwerpige of ovale tafel prachtig. Is de ruimte klein of zoek je naar een ruimtebesparend exemplaar dan is een ronde tafel, zoals hierboven van het merk HAY ideaal. 

Bron: Flinders
Love that! bench with pillows of different colours, wooden tables and different chairs
Bron: Decoholic

Tot slot..

Voor een op en top gezellige eetkamer zorg je voor een mooie lamp(en) boven de eettafel en laat je de kaarsjes rijkelijk branden. Want is het niet onwijs gezellig om op een donkere regenachtige avond gezellig met familie of vrienden na te tafelen in jouw gezellige eetkamer?

Tropical interior
Bron: Interiorjunkie
natural textures
Bron: Gravityhomeblog

*Dit blog is tot stand gekomen i.s.m Flinders

Flinders.. design voor elk interieur!

  • Ben je opzoek naar meer ideeën voor de keuken? Kijk hier voor de wand vol herinneringen die ik creëerde. 
 
3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.