Tips | 5 x de leukste inspiratiebronnen voor je interieur

Bron: Karwei

Waar vind je nu de leukste inspiratie voor je interieur? Er zijn tegenwoordig zoveel inspiratiebronnen dat je niet meer weet waar je het zoeken moet! Benieuwd waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Hieronder heb ik 5x de leukste inspiratiebronnen voor je interieur voor je verzameld!

1. Wooninspiratie van Karwei

Wist je dat Karwei een hele leuke wooninspiratie pagina heeft?! Het inspiratieve deel van karwei.nl is vernieuwd en  staat garant voor een mega dosis aan wooninspiratie. Naast de vertrouwde rubrieken: DIY’s en het blog kan je er nu ook terecht voor binnenkijkers, ideeën voor bepaalde ruimtes – zoals de woonkamer, eetkamer, slaapkamer. Ook ideeën voor behang, verf, en verlichting komen aan bod. Zo zag ik onder het kopje “verf ideeën” een onwijs tof idee om kleurverloop te creëren. Ik was al een tijdje opzoek naar tips hoe je deze verftechniek zou kunnen toepassen en dit wordt op de wooninspiratie pagina van Karwei stap voor stap uitgelegd. Happy me… ik ga er binnenkort mee aan de slag!

Bron: Karwei

2. Instagram – Pinterest

Natuurlijk mogen Instagram en Pinterest in dit rijtje niet ontbreken. Twee enorme inspiratie platformen als het om interieur gaat. Je kunt ervoor kiezen om net als ik een hoop inspirerende interieur accounts te volgen, zodat je dagelijks een mega dosis aan interieurinspiratie voor bij ziet komen. Ben je naar een specifiek woonidee opzoek? Maak dan gebruik van de # (hashtag), bijvoorbeeld: #kinderkamer of #woonkamerinspiratie.

 

3. Houd je ogen open op vakantie

Wist jij dat elke vakantie eigenlijk een ware inspiratiebron is? Op vakantie of tijdens het reizen bezoek je vaak de mooiste plaatsen. Elk land heeft zo zijn cultuur en gewoontes en dit zie je ook terug in het interieur. Neem de omgeving goed in je op en laat je inspireren door bijvoorbeeld de mooie kleurencombinaties en texturen van de gebouwen, de natuur en de tradities van de bevolking. Wie weet dat je hier iets van kan toevoegen als basis voor in je eigen huis. 

4. Woontijdschriften & woonprogramma’s

Tijdschriften over interieurs zijn er genoeg. Blader eens door een stapel (oude) woontijdschriften, geheid dat je er een hoop inspiratie uit kunt halen. Ook op televisie kom je bijna dagelijks wel een programma tegen over klussen en woninginrichting. Zo kan je heerlijk op de bank, met de benen omhoog, alle ideeën en inspiratie op je af laten komen.

Bron: Siefshome

Check woonblogs

Er is zoveel over interieurs te vertellen. En dat zie je terug in de talloze woonblogs die er te vinden zijn. Zoals je ziet houd ik op mijn eigen website ook een blog bij, waarin ik wekelijks mijn inspiratie voor wonen deel met nieuwe berichten over de nieuwste woontrends, favoriete woonaccessoires, leuke styling- en DIY tips en een kijkje in mijn eigen woning waarmee ik  hoop te kunnen inspireren.

Bron: Siefshome
Bron: Siefshome

Ik ben heel benieuwd waar jij je wooninspiratie vandaan haalt en of je wellicht nog meer tips hebt? Laat het me gerust weten in een berichtje of als reactie onder deze blog! 

Ik wens je een inspirerende dag!

Liefs Sifra

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m. Karwei

1 Comment
  1. Leuke inspiratiebronnen! Meer inspiratiebronnen?
    Interieurwinkels, alhoewel ik tegenwoordig óók online shop. Of werkruimtes waar de ontwerper zelf is. Beurzen, zoals de vtwonendesignbeurs of kleinere beurzen. Of de dutchdesignweek, waar ik dit jaar niet was. Tijdschriften natuurlijk, minder dan vroeger, maar toch nog, zijn voor mij ook inspiratiebronnen! Leuke blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published.