Op zoek naar een leuke poster? | ViSSEVASSE

Ben jij ook zo’n fan van posters aan de muur? Dan heb ik goed nieuws voor je, ik heb namelijk een hele leuke (poster)tip voor je! 

Begin februari kwam ik op het Show Up event in contact met het Deense merk ViSSEVASSE. (de blogpost over het ShowUP event gemist? Je leest hem hier terug.) Wat me als eerste opviel aan de stand van ViSSEVASSE was de ‘eigen’ stijl posters in zachte (pastel)tinten die stuk voor stuk hun eigen verhaal lijken te vertellen. Ik wilde meer over dit toffe merk te weten komen en kwam met ze in contact..

Meer over ViSSEVASSE

ViSSEVASSE is een in Kopenhage gevestigde ontwerp- en papierstudio met een passie voor grafische producten. In 2013 zijn ze begonnen met het ontwerpen van posters. Een  Noordse minimalistische stijl, met een vleugje delicate pastelkleuren, poëzie, nostalgie en stof tot nadenken. Posters die een kamer versieren, een verhaal vertellen en je kunnen laten lachen en dat in de eigen stijl van ViSSEVASSE. Klinkt als de perfecte posters toch?!

 ‘Vissevasse’ wat betekend het eigenlijk? Op de website van ViSSEVASSE stond het antwoord: Het is Deens voor ‘strijkstokjes’, wat het woordenboek definieert als onzin. Ze leunen meer op het gebruik van de ‘vissevasse’ als een verbale schouderophalen bedoeld om te zeggen ‘maak je geen zorgen – het komt allemaal goed’. En zo is het!

Op slag verliefd op de Botanica serie

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten hou ik erg van bloemen en planten. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik voor posters uit de Botanica Serie ben gevallen. De Australische fotografe Vee Speers heeft deze serie gefotografeerd en het resultaat is werkelijk prachtig. De bloemen zijn buiten in het ochtend licht als “portret’ gefotografeerd. Ik bestelde drie posters en deze werden tot mijn verbazing (ze moesten toch uit het buitenland komen?) al binnen 2(!) dagen in een goed beschermende koker bezorgd. Happy me.. zijn ze niet mooi?

Posters ViSSEVASSE

Posters ViSSEVASSE

Posters ViSSEVASSE

Wat ik zo mooi vind aan deze afbeeldingen? De kleurencombinatie, het simpele ontwerp en de rust die ze uit stralen! Welke poster is jouw favoriet? Je kunt de collectie hier bekijken!

Liefs Sifra

Deze blogpost is tot stand gekomen i.s.m ViSSEVASSE

 
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.