Stylingtip | Leuke manieren om bloemen te stylen in huis

Als je me al wat langer volgt of kent dan weet je vast wel dat ik erg van bloemen hou. Een grote kleurrijke bos vind ik heel mooi maar ook van subtiele takjes of een simpele unieke bloem in één vaas word ik blij. Tijd voor een blog vol met bloemen!

Indian Summer

Voor dit blog mocht ik prachtige bloemen ontvangen van Greetz! Ik koos voor een ‘een beetje herfst en heel veel nazomer’ thema. Bloemen in mooie herfstkleuren maar ook een paar zomerse exemplaren ertussen. Want stiekem hoop ik toch nog een beetje op een kleine nazomer en wat mij betreft zijn bloemen het perfecte ingrediënt voor een mooie ‘Indian Summer’. 

Styling met bloemen

Een mooi boeket maakt je blij.. het brengt kleur in je interieur. Meestal wordt er een kant en klaar boeket in een vaas gezet, maar er zijn zoveel leuke manieren om je bloemen te stylen in huis! Ik hou zelf erg van veldboeketten waarbij er willekeurig bloemen bij elkaar geplaatst zijn. Kijk eens of je wat losse bloemen kan kopen die je zelf bij elkaar in een vaas zet. Dit maakt een boeket persoonlijk én je kunt meteen kleuren kiezen die mooi bij je interieur passen. De bloemen kan je in een hoge vaas zetten en bijvoorbeeld hierbij een paar takjes in een kleinere vaas. Ook kan je bloemen in verschillende kleine vaasjes plaatsen of de stelen afknippen en in een lagere vaas plaatsen. Juist de variatie in het stylen met bloemen maakt het zo leuk.

Waar zet je de bloemen neer?

Meestal worden bloemen op de eettafel of keukentafel geplaatst. Persoonlijk hou ik er van om zowel op de eettafel als in de woonkamer bloemen neer te zetten. Dit hoeven dan echt niet persé twee bossen bloemen te zijn hoor. Meestal verdeel ik één boeket bloemen over een aantal vaasjes. Ik word bijvoorbeeld van een takje of (een paar) mooie bloem(en)  in een klein vaasje op een bijzettafeltje of op het tv meubel al heel blij. Wist je dat je met een paar kleine subtiele accenten met bloemen al een deel van de uitstraling van een ruimte kunt bepalen?!

Tip: Zet wat bloemen in de hal neer zodat je bij binnenkomst meteen deze prachtige bloemen ziet. Ook in de keuken, je werkplek of de plek naast de tv kan je aankleden met een prachtige bos.

Hoe vaak heb jij bloemen in huis?  En Wat is jouw favoriete plek in huis om je bloemen neer te zetten? Wist jij dat Greetz naast de welbekende wenskaarten ook mooie boeketten bloemen verkoopt? Neem eens een kijkje in het assortiment!

Fijne woensdag!

Liefs Sifra

*Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Greetz

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.