DIY | Brei je eigen woonkleed

Hoe leuk is het om zelf iets te maken? Heel leuk.. al zeg ik het zelf! 😉 In deze DIY ben ik aan de slag gegaan met het breien van mijn eigen woonkleed! Met een starterskit van We Are Knitters ging ik aan de slag, lees je mee?

We Are Knitters

Als eerst even een stukje over We Are Knitters want zoals ik hierboven al beschreef ben ik met dit toffe merk aan de slag gegaan. Op de website van We Are Knitters heb je keuze uit diverse zelfmaak paketten. Je kiest wat je wilt gaan maken (bijvoorbeeld: een trui, sjaal, vest, kussen of zoals ik een woonplaid), en vervolgens welke kleur garen/wol je nodig hebt. (ik koos voor een mooie zandkleur) Zodra je besteld hebt ontvang je binnen enkele dagen je pakket met het juiste aantal bollen wol, de juiste naalden, het patroon, een WAK etiket en een stopnaald thuisbezorgd en kan je met het gekozen patroon aan de slag, jeeej!

Aan de slag met een woonkleed 

Dit heb je nodig:

  • 9 bollen van 100% wol
  • 15 mm circulaire houten breinaalden
  • een patroon

Op de website van We Are Knitters staan diverse filmpjes waarin heel duidelijk wordt uitgelegd hoe je moet beginnen en welke brei technieken je kunt gebruiken. Ik vond dit erg prettig om mee te starten. Ik heb de filmpjes dan ook hieronder voor je verzameld!!

Voor het breien van een plaid plaats je door middel van de ‘Cast on’ techniek 75 steken op 1 van de breinaalden. Dit doe je zo:

1.Cast on

 

Vervolgens brei je 126 rijen met de ‘garter stitch’ techniek uit filmpje 2. Bol wol op? Knoop de draad van de nieuwe bol, vast aan de oude en ga weer lekker verder. (je kunt deze draden aan het eind netjes wegwerken)

2. Garter stitch

 

Heeft je kleed de juiste lengte bereikt? Gebruik dan de ‘cast off’ techniek om je project af te ronden. Et voila.. je woonkleed is af!

3. Cast off

 

Ik ben heel blij met het eindresultaat! Een zelfgemaakt kleed is toch net iets leuker dan een kleed dat je koopt bij een winkel. Heb jij ook wel eens iets gebreid?

Are you also a knitter? Met de kortingscode: IN_SIEFHOME4WAK ontvang je 15% korting op je aankoop bij We Are Knitters! Jeeej.. 

Liefs Sifra

 

Deze blogpost is tot stand gekomen i.s.m We Are Knitters

3 Comments
  1. Autoliker, Auto Liker, ZFN Liker, autoliker, auto liker, Autoliker, Increase Likes, auto like, Status Liker, Autolike International, Autolike, Auto Like, Status Auto Liker, autolike, Photo Auto Liker, Working Auto Liker, Photo Liker

Leave a Reply

Your email address will not be published.