Air Planting | Een eye-catcher voor in je interieur

Op Instagram zag ik de air planting van Studio Carolijn Slottje voor het eerst. Wat een gaaf ontwerp – twee luchtplantjes in een handgemaakt netje. Wanneer je dit ontwerp ophangt is het net een ‘jellyfish’ uit de zee. Super leuk bedacht en een echte eye-catcher voor in je interieur!

Balans

In een van mijn voorgaande blogs schreef ik over onze oh zo te gekke nieuwe hanglamp van gaas uit de webshop van Wants&Needs. (je kunt het blog hier lezen)

Diegene die mij al wat langer volgen weten inmiddels denk ik wel dat ik hou van balans in mijn interieur. Als ik bijvoorbeeld een geel kussentje op de bank heb liggen, zorg ik ervoor dat ik het geel van het kussentje ook op andere plekken in huis terug laat komen, wat dan weer zorgt voor de juiste balans. Zo was het deze keer ook met de nieuwe lamp in de woonkamer. Het leek mij zo leuk om het gaas van de lamp ook in een ander item in huis te laten terugkomen. Nu raad je vast al wat het is geworden –luchtplantjes in een netje van gaas– ik hoefde niet verder te zoeken, de air planting van Studio Carolijn Slottje was precies wat ik voor ogen had.

Air Planting

Airplanting is een ontwerp van Studio Carolijn Slottje uit Groningen, en wordt volledig met de hand gemaakt.

In het ontwerp bevinden zich twee verschillende luchtplanten. Eén plantje staat rechtop en de ander zit aan het netje vast en hangt naar beneden. Het netje wordt voor een deel fair trade in Oost-Europa gemaakt en in de Studio van Carolijn in Nederland afgemaakt. 

Deze leuke jellyfish zijn verkrijgbaar in de formaten S, M, L en in de kleuren: brass, copper, black, green en feather white. 

Verzorging van de airplants

Hoe verzorg je deze luchtplantjes nu? Vaak denken mensen dat luchtplantjes geen water nodig hebben omdat ze hun voedingsstoffen uit de lucht halen, maar dit is niet zo. Je luchtplantje heeft zeker wel water nodig, alleen niet zo veel. Ze vinden het fijn om 1 a 2 keer per week besproeid te worden met de plantenspuit. Ze houden van kamertemperatuur en van verse lucht, maar niet van tocht.

Doordat het ontwerp zo goed als niks weegt kun je het overal aan hangen. Denk aan de gordijnroede of aan een plankje of haakje aan de muur

Het ontwerp fascineert me – ik kan ernaar blijven kijken. Er hangen nu 3 stuks air planting op verschillende hoogtes aan het plafond bij onze eethoek, en vormen zo een mooi geheel met de lamp van gaas!

Wil je meer informatie over de air planting van Studio Carolijn Slottje? Neem dan eens een kijkje op de site.

Fijn weekend!

Dit blog is tot stand gekomen i.s.m Studio Carolijn Slottje.

*Styling & fotografie:  Sifra, SiefsHome

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.